Szedres sajttorta

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
Alap:

  • 200 g darált keksz
  • 100 g vaj

Szedres réteg:

  • 450 g mascarpone
  • 200 ml tejszín (30 % zsírtartalmú)
  • 150 g cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál liszt (opcionális, javítja az állagát)
  • 3 tojás
  • 150 g szeder (friss vagy fagyasztott)
  • 2 csepp lila ételfesték (opcionális)

Szederszósz:

  • 200 g szeder (friss vagy fagyasztott)
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál víz

Tetejére:

  • tejszínhab
  • szeder
  • málna