Csülkös gulyásleves frissen sült cipóban

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
Leves:

  • 1 kg füstölt csülök
  • 30 dkg száraz tarkabab
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 darab paprika (TV vagy kápia)
  • 1 darab paradicsom
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej zeller
  • 4 darab burgonya
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • 2 darab babérlevél
  • 1 evőkanál sertészsír (vagy kacsazsír vagy libazsír)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors

Előtészta:

  • 150 g kenyérliszt
  • 1 g élesztő
  • 1,5 dl víz

Cipó:

  • 400 g kenyérliszt
  • 5 g élesztő
  • 12 g só
  • 230 g víz