Húsvéti püspökkenyér

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
Tészta:

  • 200 g vaj
  • 140 g porcukor
  • 6 tojás
  • 320 g finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só

Szárított gyümölcsök és diófélék (összesen 450 g kb):

  • 100 g kandírozott narancshéj (1 doboz)
  • 100 g mazsola
  • 1 marék aszalt szilva (vagy más gyümölcs)
  • 150 g dió (vagy más olajos mag, esetleg vegyesen)

Máz:

  • 10 evőkanál porcukor (finom szemcséjű)
  • 2 evőkanál víz (forró, kb)
  • zöld ételfesték (gél, opcionális)
  • 2 kiskanál citromlé (ízlés szerint növelhető-csökkenthető a mennyisége)