Vajas karácsonyi stollen

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:

Előtészta:

  • 150 g finomliszt
  • 30 g friss élesztő
  • 5 g cukor
  • 100 ml langyos tej

Gyümölcsös keverék:

  • 180 g mazsola
  • 90 g kandírozott narancshéj
  • 90 g kandírozott citromhéj
  • 50 ml rum

Magvak:

  • 120 g pirított, aprított mandula és dió keveréke

Tészta:

  • 350 g finomliszt
  • 200 g vaj
  • 95 g cukor
  • 5 g só
  • 3 g mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 g reszelt citromhéj
  • 5 g reszelt narancshéj
  • 2 tojássárgája
  • 20 ml tej
  • 70 g marcipánmassza

Bevonat:

  • 50 g olvasztott vaj
  • porcukor a szóráshoz