Vajas karácsonyi stollen
Hozzávalók 6 fő részére
Hozzávalók:
Előtészta:
- 150 g finomliszt
- 30 g friss élesztő
- 5 g cukor
- 100 ml langyos tej
Gyümölcsös keverék:
- 180 g mazsola
- 90 g kandírozott narancshéj
- 90 g kandírozott citromhéj
- 50 ml rum
Magvak:
- 120 g pirított, aprított mandula és dió keveréke
Tészta:
- 350 g finomliszt
- 200 g vaj
- 95 g cukor
- 5 g só
- 3 g mézeskalács fűszerkeverék
- 5 g reszelt citromhéj
- 5 g reszelt narancshéj
- 2 tojássárgája
- 20 ml tej
- 70 g marcipánmassza
Bevonat:
- 50 g olvasztott vaj
- porcukor a szóráshoz