Flódni torta

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 13 g porcukor
  • 2 g só
  • 1 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 5 g friss élesztő

Máktöltelékhez:

  • 17,5 dkg darált mák
  • 12,5 dkg cukor
  • 15 g akácméz
  • 10 g mazsola
  • 10 g darált keksz
  • 125 ml víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • vaníliás cukor

A diótöltelékhez:

  • 17 dkg darált dió
  • 12,5 dkg cukor
  • 30 g darált keksz
  • 13 g akácméz
  • 15 g mazsola
  • 125 ml víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • vaníliás cukor

Az almatöltelékhez:

  • 37,5 dkg hámozott, reszelt alma
  • 30 g mazsola
  • 22 g darált dió
  • 22 g darált keksz
  • csipet őrölt fahéj

A szilvatöltelékhez:

  • 55 dkg keményre főzött szilvalekvár