Bejgli szelet – ez nem reped ki

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
Tészta:

  • 37 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1,25 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 1,25 dl tej
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Mák töltelék:

  • 30 dkg darált mák
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 1/2 citrom héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk vaj
  • 2 ek sárgabaracklekvár

Dió töltelék:

  • 30 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek sárgabaracklekvár
  • 1 tk vaj

Tetejére:

  • 2 tojássárgája