Csőben sült csirkemell

Hozzávalók

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 kg nagy méretű gomba
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 2 db nagy mozzarella golyó
  • 5 dkg parmezán
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj

Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem (saját keveréket használok, só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatom a lisztben és hirtelen átsütöm mindkét oldalát, majd egy jénai aljára rakosgatom. A visszamaradt olajon megpirítom az egész gombákat 2 db kivételével, és a húsra rakom.
Közben a hagymát apróra vágom lepirítom, erre jön apróra vágott gomba, majd a répa, jól összepirítom ezt is fűszerezem. A hús tetején egyenletesen elosztom, felöntöm a tejszínnel, lefedem és 30 percig sütöm 200 fokon. Ekkor a tetejére szórom a sajtot és addig sütöm amíg aranybarna lesz.
Vegyes zöld salátával és joghurt öntettel tálalom.