Nyírségi gombócleves

Hozzávalók

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1/2 kg borjú lapocka /lehet sertés,csirke vagy pulyka is/
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér /fehérrépa/
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 zeller gumó vagy zeller zöld
  • petrezselyem zöld
  • 1/2 citrom leve
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg karfiol
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek finom liszt
  • ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • tárkony

A gombóchoz:

  • 2 szem burgonya
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • 3 ek finom liszt