Gesztenyés muffin

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 bögre gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek rum
  • 2 ek  baracklekvár
  • 5 ek cukor
  • 3 db tojás
  • 2,5 ek lisz
  • 1 tk sütőpor
  • 24 szem magozott meggybefőtt

Elkészítése: A darabokra tört ét csokit gőz fölött felolvasztjuk, majd ha kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenye masszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojás sárgájával.  a tojás fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk, a tojás fehérjét és a sütőporos lisztet, óvatosan hozzákeverjük a gesztenye masszához. A muffin papírral kibélelt formába 1-1 kanál masszát teszünk, majd rá 2-2 szem meggyet. A maradék masszával befedjük mindeggyiket.  Előmelegített sütőbe kb. 30perc alatt készre sütjük.  Díszíthetjük tejszínhabbal, reszelt gesztenyével, és 1-1 szem meggyel.