Madártej torta

Hozzávalók

Hozzávalók:

Egy 26 cm átmérőjű torta formához

Egy darab piskótához (amiből én kettőt csináltam):

  • 13,5 dkg margarin
  • 4dk porcukor
  • 2db tojássárgája
  • 4db tojásfehérje
  • 9,4 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2,7 g sütőpor
  • 2,7 dkg keményítő
  • 2,7 dkg tejpor

Krémhez:

  • 0,55 l tej
  • 11db tojássárgája
  • 11dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor vagy vanília rúd
  • 32,5 dkg margarin

Díszítéshez:

  • 12 db tojásfehérje ( szerintem feleannyi is elég nekem rengeteg megmaradt)
  • 50 dkg cukor ( ha kevesebb fehérjét használunk csökkentsük a cukor mennyiségét is)
  • kb 2dl habtejszín
  • pörkölt szeletelt mandula
  • egy fél tábla csokoládé

A piskóta töltési felületének meglocsolásához:

  • 2x5dkg forró baracklekvár
  • egy kevés cukor szörp