Rántott nyúl hamis tartármártással

Hozzávalók

Hozzávalók:

A nyúlhoz:

  • 1 közepes házinyúl
  • bors
  • majoránna
  • szárított petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

A hamis tartármártáshoz:

  • 1 tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 fél citrom leve
  • bors

Elkészítése:
A nyulat feldaraboljuk, az összetört fokhagymával bekenjük a húst és a fűszerekkel jól befűszerezzük. Bepanírozzuk és forró olajban kisütjük. A tejfölbe belekeverjük a mustárt, a citrom levét, sót, bors-t és jól eldolgozzuk. Legalább 1 órát a hűtőbe állni hagyjuk.

Sztori: A nyúlhúst heti rendszerességgel esszük. A kedvenceink egyike.