Mézes csirkecomb

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 db alma
  • 3 ek méz
  • 1 ek liszt
  • 1 ek zsír vagy olaj a tepsihez
  • só, bors(fehér is lehet), 2 db szegfűszeg
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A húst mossuk meg és töröljük szárazra. A fokhagymát törjük össze, dörzsöljük be vele a húst, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy órára a hűtőbe.A tepsit kenjük ki a zsírral vagy olajjal, tegyük bele a combokat és oszlassuk el rajta a mézet. Öntsük fel egy pici vízzel, dobjuk mellé a szegfűszeget és alufóliával lefedve süssük 30 percig 200 fokos sütőben. ( Közben ha kell adhatunk hozzá vizet még.) Az almákat mossuk, hámozzuk meg és szedjük ki a magházát, a húsát vágjuk gerezdekre. A tepsit vegyük ki a sütőből, vegyük le róla az alufóliát és dobjuk mellé az almaszeleteket, majd süssük szép pirosra.A combokat vegyük ki az almaszeletekkel, a pecsenyeléhez keverjük hozzá a lisztet, pirítsuk kicsit, öntsük fel némi vízzel, majd kb 10 percig főzzük kis lángon. A húst az almaszeletekkel és a szósszal tálaljuk.

Megjegyzés: Egyszerűen elkészíthető nagyon finom, és nem csak csirkéből készíthető étel.