Póré bundában

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 4 szál póréhagyma
  • 1 tojás, 2 dl fehérbor
  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors, olaj

Elkészítése:

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk 5 cm-es darabokra. Válasszuk szét a tojást. A fehérbort keverjük össze a liszttel, a reszelt sajttal és a tojássárgájával. A fehérjét verjük kemény habbá és adjuk hozzá a masszához, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ebbe a masszába mártsuk bele a hagymadarabokat és forró olajban süssük ki. A kisült darabokhoz kínálhatunk a tejfölből, majonézből, és a hozzájuk adott zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesített mártogatóst.

Megjegyzés: Egy igazán egyszerűen elkészíthető étel vegetáriánusok és nem vegetáriánusok számára, és nem utolsó szempont az sem, hogy nem annyira drága.