Áfonyás mousse tükörglazúrral és cukorkosárral

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Krémhez:

  • 8 tojássárgája
  • 50 g kristálycukor
  • 360 ml cukrászhab a sárgájához
  • 260 g fehércsoki
  • 240 ml cukrászhab a kész krémhez

Piskótához:

  • bármilyen 18 cm-es piskótalap
  • pár kanál sűrű áfonyadzsem a kenéshez

Tükörglazúrhoz:

  • 300 ml víz
  • 300 g kristálycukor
  • 395 g sűrített tej (nem helyettesíthető)
  • 15 db lapzselatin
  • 700 g fehércsoki
  • pár csepp kék ételfesték
  • 1 ek ételcsillám

A cukorkosárhoz:

  • 200 g kristálycukor
  • pár csepp akvamarin kék ételfesték
  • 1 ek arany ételcsillám 1 kk vodkával elkeverve
  • pár szem kék-fehér habcsók