Fehércsoki mousse tükörglazúrral

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Krémhez:

  • 8 tojássárgája
  • 50 g kristálycukor
  • 360 ml cukrászhab a sárgájához (habtejszín nem jó)
  • 260 g fehércsoki
  • 240 ml cukrászhab a kész krémhez (habtejszín nem jó)

Piskótához:

  • bármilyen tortapiskóta 18 cm átmérőjű

Piskóta lekenéshez:

  • igen tömör dzsem vagy karamell

Tükörglazúrhoz:

  • 300 ml víz
  • 300 g kristálycukor
  • 395 g sűrített tej (nem helyettesíthető)
  • 15 db lapzselatin
  • 700 g fehércsoki
  • pár csepp ételfesték
  • 1 ek ételcsillám