Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 1,5 teáskanál só
- 2 tk fahéj
- 1 tk szegfűbors
- 1 tk szerecsendió
- 340 g sótlan vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
- 15 dkg barna cukor
- 30 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 710 g cukrozatlan almaszósz
Sós karamellhez:
- 30 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2,4 dl tejszín
- 3 ek víz
- 2-4 nagy csipet só (ízlés szerint)
Almás réteghez:
Vaníliás mascarpone habhoz:
- 40 dkg tejszín
- 50 dkg mascrpone
- 10 dkg porcukor, ha a tejszín nem cukrozott
- vaníliaőrlemény vagy paszta