Kis hableány torta
Hozzávalók 10 fő részére
Hozzávalók:
Piskótához:
- 20 tojássárgája
- 20 tojásfehérje
- 20 ek cukor
- 12 ek finomliszt
- 8 ek kakaópor
Krémhez:
- 500 ml habtejszín vagy cukrászhab (habtejszín esetén plusz 4 ek porcukor)
- 250 g mascarpone
- 10 ek eperlekvár
- 2 ek eperaroma
Bevonáshoz:
Tetejére:
- 300 ml habtejszín
- 250 g fehér fondant
- 2 g szikrázó rózsaszín ehető csillámpor
- 5 g színtelen ehető csillám
- 1 tubus kék ételfesték
Egyéb díszítő elemek:
- 50 g rózsaszín-fehér hableány formájú cukorka
- pár szem rózsaszín cukorgyöngy
- játékbaba, -delfin, -csikóhal, -halacskák
Amire még szükség lesz:
- tetszőleges formájú sütemény kiszúró
- habzsák csillag alakú fejjel
- ecset