Alföld kincse paprikás krumpli baconos velőbatyuval
Hozzávalók 6 fő részére
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 közepes paradicsom
- 1 TV paprika
- 1 csapott evőkanál zsír
- 15 dkg szárazkolbász
- 20 dkg kolozsvári füstölt szalonna
- 20 dkg füstölt bordaporc
- 6 közepes méretű sertésvelő
- 6 szelet bacon
- 5 db savanyú káposzta levél
- 30 g pörkölt ízesítő krém
- 30 g piros arany
- 1/2 citrom leve
- 2 csapott evőkanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- őrölt kömény ízlés szerint
- 1 evőkanál szárított metélőhagyma
- 1 méter kötöző zsineg főzéshez