Zellerkrémleves zsemlegombóccal

Hozzávalók 3 fő részére

Hozzávalók:
Zellerkrémleveshez:

  • 1 közepes zellergumó
  • 1 tk liszt (púpozott)
  • 1 citrom leve
  • 1 mk kristálycukor
  • 2 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • csipetnyi szerecsendió
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 l víz

Zsemlegombóchoz:

  • 2 szikkadt zsemle
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 1 dl tej
  • 2 csipet őrölt fekete bors
  • 1/2 kk só
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 3 ek liszt
  • 1 tojás (nagy)