Vadasmarha pirított szalvétagombóccal

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 30 dkg minőségi marha lapocka
  • 2 ek zsír

A páchoz:

  • a hús tisztítva, megmosva, leszárítva és egy dobozba téve
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 szem fekete bors
  • 2 fej vöröshagyma felcikkezve
  • 1 citrom héja vékonyra szelve
  • 1 tk mustár (akár mézes is lehet)
  • 3 babérlevél

A mártáshoz:

  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kisebb darab zeller
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek cukor
  • ízlés szerint só
  • 1 ek ételízesítő
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk mustár
  • 1 dl fehérbor
  • 2,5 dl tejföl

A szalvétagombóchoz:

  • 5 zsemle felkockázva
  • 10 dkg gomba szeletelve
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 kevés morzsolt majoránna
  • 5 dkg medvehagyma aprítva
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • 5 dkg töpörtyű apróra vágva
  • 1 tk mustár
  • 3 ek kacsazsír