Vadasmarha pirított szalvétagombóccal
Hozzávalók 4 fő részére
Hozzávalók:
- 30 dkg minőségi marha lapocka
- 2 ek zsír
A páchoz:
- a hús tisztítva, megmosva, leszárítva és egy dobozba téve
- 3 ek olívaolaj
- 5 szem fekete bors
- 2 fej vöröshagyma felcikkezve
- 1 citrom héja vékonyra szelve
- 1 tk mustár (akár mézes is lehet)
- 3 babérlevél
A mártáshoz:
- 3-4 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb darab zeller
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek cukor
- ízlés szerint só
- 1 ek ételízesítő
- 1/2 citrom leve
- 1 tk mustár
- 1 dl fehérbor
- 2,5 dl tejföl
A szalvétagombóchoz:
- 5 zsemle felkockázva
- 10 dkg gomba szeletelve
- 1 csipet kakukkfű
- 1 kevés morzsolt majoránna
- 5 dkg medvehagyma aprítva
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só, őrölt bors
- 5 dkg töpörtyű apróra vágva
- 1 tk mustár
- 3 ek kacsazsír