Szaftos, spenótos lasagne

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
Raguhoz:

  • 1 zellerszár
    1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 500 gramm darált marha vagy sertéshús
  • ízlés szerint só, bors
  • 2-3 dl jóminőségű vörösbor
  • 300 gramm paradicsompüré
  • 1 dl zsírosabb tej
  • 2 dl víz (a hús zsírtartalmától is függ)

Spenóthoz:

1 zacskó (450g) fagyasztott spenót
1 fej fokhagyma
1 ek olaj

Tésztához:

  • 300 gramm liszt
  • 3 M-es tojás

Besamellhez:

  • 100 gramm liszt
  • 100 gramm vaj
  • 1,2 liter tej
  • ízlés szerint só, fehérbors, és szerecsendió

Összeállításhoz:

  • (reszelt parmezán) sajt