Meggyes bukta

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 80 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kiskanál kristálycukor
  • 6-7 dl tej (liszttől függően)
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj (nem margarin)
  • 2 tojássárgája
  • 2,5 evőkanál rum (nem aroma)

Meggyes töltelékhez:

  • 1,5 kg magozott meggy
  • 5 dl meggylé (vagy víz)
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • ízlés szerint cukor

Locsoláshoz:

  • 2 dl langyos tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 0,5 evőkanál kristálycukor

Tálaláshoz:

  • porcukor
  • vaníliás cukor