Hozzávalók:
Pulykacomb mousseline:
- 300 g darált pulykacomb
- 200 g tejszín
- 1 tojás
- 1 szál rozmaring apróra vágva (10 cm)
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 5 g finomra vágott vagy reszelt gyömbér
Gombás pulykamell töltelék:
- 500 g pulykamell
- 350 g gomba (minél többfajta annál jobb)
- 10 %-os sóoldat
- 1 tk bors
- 1 ág friss rozmaring
- 0,5 tk kakukkfű
- fél narancs leve
- fél marék apróra vágott petrezselyemzöld
Csicsókapüré:
- 5 közepes méretű csicsóka
- 1 kisebb fej zeller
- 1 dl tejszín
- 50 g vaj
- 0,5 kk só
- 0,5 kk bors
- kevés citromlé
- hüvelyknyi reszelt gyömbér
Köret:
- 0,5 közepes sárgarépa
- 0,5 közepes cukkini
- 10 g parmezán (sajtropogós)
Vörösboros gombás mártás:
- egy maradék gomba
- 0,5 fej sonkahagyma
- 2 dl vörösbor
- 0,5 kk só és bors
- 1 fej fokhagyma
- 15 g vaj