Pulykamell mozaik csicsókapürével

Hozzávalók 3 fő részére

Hozzávalók:
Pulykacomb mousseline:

  • 300 g darált pulykacomb
  • 200 g tejszín
  • 1 tojás
  • 1 szál rozmaring apróra vágva (10 cm)
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 5 g finomra vágott vagy reszelt gyömbér

Gombás pulykamell töltelék:

  • 500 g pulykamell
  • 350 g gomba (minél többfajta annál jobb)
  • 10 %-os sóoldat
  • 1 tk bors
  • 1 ág friss rozmaring
  • 0,5 tk kakukkfű
  • fél narancs leve
  • fél marék apróra vágott petrezselyemzöld

Csicsókapüré:

  • 5 közepes méretű csicsóka
  • 1 kisebb fej zeller
  • 1 dl tejszín
  • 50 g vaj
  • 0,5 kk só
  • 0,5 kk bors
  • kevés citromlé
  • hüvelyknyi reszelt gyömbér

Köret:

  • 0,5 közepes sárgarépa
  • 0,5 közepes cukkini
  • 10 g parmezán (sajtropogós)

Vörösboros gombás mártás:

  • egy maradék gomba
  • 0,5 fej sonkahagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 0,5 kk só és bors
  • 1 fej fokhagyma
  • 15 g vaj