Fűszeres pulykamellszeletek túrórudacskákkal és gyümölcsmártással

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók 4 főre:
A húshoz:

  • 1 kg kicsontozott pulykamell (4-6 szelet)
  • újhagymazöld vagy szárított hagymazöld
  • 1 cs provencei fűszerkeverék
  • 10 dkg finomliszt
  • bors
  • 1-1 dl (szőlőmag)olaj

A sült túrórudacskákhoz:

  • 25 dkg túró (félzsíros)
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás + 1 tojás a panírozáshoz
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl (szőlőmag)olaj
  • petrezselyemzöld
  • késhegynyi reszelt hagyma vagy snidling

A vörösboros mártáshoz:

  • 30 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
  • 3-4 ek cukor
  • 3-4 ek áfonya vagy málnalekvár