Gesztenyés-áfonyadzsemmel töltött pulykamell hercegnő burgonyával

Hozzávalók 3 fő részére

Hozzávalók:
Pulykamellhez:

  • 6 nagy szelet pulykamell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg mascarpone
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
  • 1 dl fehérbor
  • 1-2 ek zsír (vagy olaj)

Áfonyadzsemhez:

  • 1 cs aszalt vörösáfonya
  • 1 dl vörösbor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2-3 db szegfűszeg
  • 1 ek kukoricakeményítő + egy pici víz

Hercegnő burgonyához:

  • 50 dkg krumpli
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • só (ízlés szerint)
  • késhegynyi szerecsendió