Mézes diós répatorta mascarpone krémmel

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 20 dkg cukor (legjobb a barnacukor)
  • 2,5 dl étolaj (mogyoróoaljjal helyettesíthető)
  • 4 nagy méretű tojás
  • 10 dkg darált dió vagy mandula
  • 10 dkg méz
  • 40 dkg sárgarépa
  • 30 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd
  • csipet só
  • ízlés szerint mazsola vagy kandírozott gyümölcsök

Krém:

  • 75 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 10-15 dkg porcukor ízlés szerint