Hozzávalók:
Lazachoz:
- 2 db lazacfilé (kb 25 dkg-os)
- 1/2 citrom leve
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 5 dk vaj
- 2-3 ek olívaolaj
Paprikás-mártáshoz:
- 20 dkg lazac (pl a vékony, hasaalja rész)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2-3 dl tejföl
- só
- őrölt fehér bors
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk piros arany (csípős)
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- 3-4 dl víz
- 2 ek olívaolaj
Túrós csusza réteshez (2 rúdhoz):
- 1 cs réteslap
- 15 dkg kocka tészta
- 30 dkg túró
- só
- 2-3 ek olaj