Lazac paprikás-mártással és túrós csusza rétessel

Hozzávalók 2 fő részére

Hozzávalók:
Lazachoz:

  • 2 db lazacfilé (kb 25 dkg-os)
  • 1/2 citrom leve
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 5 dk vaj
  • 2-3 ek olívaolaj

Paprikás-mártáshoz:

  • 20 dkg lazac (pl a vékony, hasaalja rész)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2-3 dl tejföl
  • őrölt fehér bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk piros arany (csípős)
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 3-4 dl víz
  • 2 ek olívaolaj

Túrós csusza réteshez (2 rúdhoz):

  • 1 cs réteslap
  • 15 dkg kocka tészta
  • 30 dkg túró
  • 2-3 ek olaj