Burgundi marharagu

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
Húsalaphoz:

  • 1,5 kg sovány marhahús pl lábszár
  • 1 üveg (7,5 dl) száraz vörösbor
  • 20 dkg kockázott bacon
  • 7,5 dl marhahúslé
  • 10-15 db bébirépa vagy 1 nagy sárgarépa kockázva
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek liszt
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 1/4 tk örölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk örölt kakkukfű
  • 1 nagy babérlevél
  • 1 ek paradicsompaszta

Párolt hagymaalaphoz:

  • 20 dkg gyöngyhagyma (kb 18-24 db)
  • 2 dl marhahúslé
  • 2 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • pici só és bors

Pirított gomba alaphoz:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 4 ek vaj
  • pici só és bors