Burgundi marharagu
Hozzávalók 6 fő részére
Hozzávalók:
Húsalaphoz:
- 1,5 kg sovány marhahús pl lábszár
- 1 üveg (7,5 dl) száraz vörösbor
- 20 dkg kockázott bacon
- 7,5 dl marhahúslé
- 10-15 db bébirépa vagy 1 nagy sárgarépa kockázva
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 ek liszt
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk só
- 1/4 tk örölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk örölt kakkukfű
- 1 nagy babérlevél
- 1 ek paradicsompaszta
Párolt hagymaalaphoz:
- 20 dkg gyöngyhagyma (kb 18-24 db)
- 2 dl marhahúslé
- 2 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
- pici só és bors
Pirított gomba alaphoz:
- 50 dkg csiperke gomba
- 4 ek vaj
- pici só és bors