Karácsonyi húsgolyó áfonya szószban hercegnőburgonyával

Hozzávalók 2 fő részére

Hozzávalók:
Húsgolyó:

  • 45 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 egész tojás
  • frissen reszelt szerecsendió
  • petrezselyemzöldje
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dkg zsemlemorzsa

Áfonyaszósz:

  • 200 g fagyasztott áfonya
  • víz
  • 15 g teljes kiőrlésű barnarizsliszt
  • pár csepp citromlé
  • 1 evőkanál negyedannyi ugyanannyi édesítőszer

Hercegnőburgonya:

  • 4 közepes burgonya
  • 2 dkg vaj
  • 20 ml tejszín
  • 1 db egész tojás
  • bazsalikom
  • bazsalikom olaj vagy vajon pirított bazsalikom