Csokoládétorta eperzselével

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alaphoz:

  • 20 dkg édes keksz
  • 15 dkg margarin

Alsó csokoládés réteghez:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 ek cukrozott kakaópor
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

Eperzseléhez:

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1,5 dl víz
  • 15 gramm porzselatin + 1 dl víz

Felső csokoládés réteghez:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 ek cukrozott kakaópor
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz