Rumos diótorta

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek rizsliszt
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 teáskanál rum vagy aroma

Sünik és tobozok:

  • 50 dkg darált keksz
  • 8 ek porcukor
  • 4 ek holland kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 60 g margarin
  • 12 ek sárgabaracklekvár
  • 6 csepp rumaroma
  • 15 dkg csokoládés gabonapehely

Díszítéshez:

  • 0,5 liter tejszín
  • 3 ek holland kakaópor
  • zöld ételfesték
  • pici olvasztott csokoládé
  • pici porcukor a tobozok szórásához