Barackpálinkás karamelltorta

Hozzávalók 16 fő részére

Hozzávalók (22 cm)

Karamellizált mandula

  • 25 g cukor
  • 10 g víz
  • 80 g szeletelt mandula

Tészta

  • 96 g mandulaliszt (darált mandulát használtam)
  • 70 g cukor (1)
  • 195 g tojás
  • 40 g vaj
  • 53 g étcsokoládé
  • 25 g cukor (2)
  • 80 g tojásfehérje
  • 70 g karamellizált mandula

Pálinkás krém

  • 25 g barackpálinka
  • 20 g víz
  • 70 g sárgabarack dzsem
  • 2 g citromsav

Zselatinmassza

  • 25 g zselatin
  • 12 g víz

Sárgabarackkrém

  • 250 g sárgabarack dzsem
    30 g zselatinmassza
  • (ha nem dzsemből készíted, akkor 3 g X58 Pektin+20 g porcukor)

Karamell mousse

  • 232 g cukor
  • 82 g méz
  • 135 g tej
  • 135 g habtejszín (1)
  • 115 g tojássárgája
  • 390 g habtejszín (2)
  • 70 g zselatinmassza
  • 1 csomag habfixáló

Karamell glazing

  • 45 g cukor
  • 23 g víz
  • 45 g méz
  • 30 g sűrített tej
  • 45 g fehér csokoládé
  • 21 g zselatinmassza

Díszítés

  • 22 g friss narancslé
  • 22 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 25 g darált dió
  • 10 g liszt