Barackpálinkás karamelltorta
Hozzávalók 16 fő részére
Hozzávalók (22 cm)
Karamellizált mandula
- 25 g cukor
- 10 g víz
- 80 g szeletelt mandula
Tészta
- 96 g mandulaliszt (darált mandulát használtam)
- 70 g cukor (1)
- 195 g tojás
- 40 g vaj
- 53 g étcsokoládé
- 25 g cukor (2)
- 80 g tojásfehérje
- 70 g karamellizált mandula
Pálinkás krém
- 25 g barackpálinka
- 20 g víz
- 70 g sárgabarack dzsem
- 2 g citromsav
Zselatinmassza
Sárgabarackkrém
- 250 g sárgabarack dzsem
30 g zselatinmassza
- (ha nem dzsemből készíted, akkor 3 g X58 Pektin+20 g porcukor)
Karamell mousse
- 232 g cukor
- 82 g méz
- 135 g tej
- 135 g habtejszín (1)
- 115 g tojássárgája
- 390 g habtejszín (2)
- 70 g zselatinmassza
- 1 csomag habfixáló
Karamell glazing
- 45 g cukor
- 23 g víz
- 45 g méz
- 30 g sűrített tej
- 45 g fehér csokoládé
- 21 g zselatinmassza
Díszítés
- 22 g friss narancslé
- 22 g vaj
- 50 g porcukor
- 25 g darált dió
- 10 g liszt