Édes-savnyú halsaláta

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 2 dl. majonéz
  • 1 dl. fehérbor
  • 2 dl. tejföl
  • 1 cs snidling
  • 25 dkg. alma
  • 25 dkg. meggy
  • 2 db főtt burgonya
  • 2 ecetes uborka
  • 3 db főtt tojás
  • 2 cs. zöldhagyma
  • 2 doboz paradicsomos szardínia
  • só, bors, citromlé

Recept:  A majonézt kikeverjük a borral, tejföllel, a sóval, a citromlével, és a finomra metélt snidliggel. Az almát héjastól lereszeljük, az uborkát, tojást, és a főtt burgonyát is lereszeljük, hozzáadjuk a kimagozott meggyet, és az egészet a mártáshoz keverjük. Óvatosan belekeverjük a paradicsomos halat vigyázva, hogy össze ne törjön, üvegtálba téve fél napig hűtőbe érleljük.  Pirított kifli karikákkal, salátával bélelt kompótos tálkákba tálaljuk.
[ad#Google Adsense Cikk]