Epres fehércsoki mousse torta

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók egy 21 cm-es tortaformához:
Eperzselé:

  • 300 g eper
  • 30 g cukor
  • 5 g zselatin (por)
  • 30 ml hideg víz

Csokis tészta:

  • 100 g finomliszt
  • 30 g kakaópor
  • 5 g sütőpor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 100 g cukor
  • 5 g vanília kivonat
  • 45 g olaj
  • 100 g  író
  • 100 ml  forrásban lévő víz

Fehrécsoki mousse:

  • 230 g fehér csoki apróra vágva vagy pasztilla
  • 160 g tejszín
  • 400  ml jól lehőtött habtejszín
  • 7 g zselatin (por)
  • 45 ml hideg víz

Csokis tükörglazúr:

  • 100 g édesített, sürített tej
  • 175 g étcsoki
  • 150 g cukor
  • 100 ml víz
  • 10 g zselatin
  • 50 ml hideg víz
  • 25 g cukrozatlan kakaópor