Stollen (drezdai kalács)

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók 1 stollenhez:
A kalácstésztához:

  • 150 g mazsola
  • 3 ml rum
  • 500 g búzaliszt (BL55)
  • 10 g vaníliás cukor
  • 100 g porcukor
  • 50 g élesztő (friss)
  • 210 ml 2,8 %-os tej
  • 200 g vaj
  • 1 tojás
  • 70 g mandula (egész, hántolt)
  • 170 g kandírozott, vegyes gyümölcs
  • csipet só
  • 0,5 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 0,5 kiskanál szegfűszeg (őrölt)
  • negyed kiskanál szerecsendió (őrölt)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja

A díszítéshez:

  • 75 g vaj
  • 75 g porcukor