Sajtkrémmel töltött cipó

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
4 cipóhoz:

  • 1 kg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 dl étolaj
  • pici só
  • kb 4-4,5 dl langyos víz
  • őrölt bors

Sajtkrémhez:

  • 2 cipó kivájt belseje
  • 8 dl tej
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 natúr tömlős sajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokgahgyma
  • 4-5 ek olívaolaj vagy étolaj
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 1 kk curry
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk morzsolt petrezselyem zöld
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2-3 szál friss zöldhagyma