Bolognai csiga

Hozzávalók 5 fő részére

Hozzávalók:
Tészta:

  • 80 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 1 ek kacsazsír vagy 3 ek étolaj
  • pici só
  • kb 4-4,5 dl langyos víz

Bolognai töltelék:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált marhahús
  • 3 ek étolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis üveg szeletelt gomba
  • 1 kis sűrített paradicsom (kb 50 g)
  • 1/2 ü bolognai szósz
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk morzsolt bazsalikom vagy 6-7 db friss levél apróra vágva
  • csipet őrölt bors
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt

Tészta kenéshez:

  • 1 felvert tojás

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt