Hozzávalók:
A palacsintatésztához (személyenként 2 db palacsinta):
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
- 1 csapott kávéskanál só
- 4 dl tej
- 1 dl szódavíz
A sütéshez:
A töltelékhez:
- 1 kg csirkecomb vagy csirke aprólék
- 1 evőkanál zsír
- 20 dkg enyhén füstös zsírszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- só
A mártáshoz:
- a pörkölt leve
- 2-3 dl tejszín vagy tejföl, de lehet felesben is
- 2 evőkanál keményítő vagy liszt
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- dsíszítéshez tejföl petrezselyemzöld vagy valamilyen más zöldfűszernövény