Hortobágyi csirkés palacsinta

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
A palacsintatésztához (személyenként 2 db palacsinta):

  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz

A sütéshez:

  • olaj vagy vaj

A töltelékhez:

  • 1 kg csirkecomb vagy csirke aprólék
  • 1 evőkanál zsír
  • 20 dkg enyhén füstös zsírszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika

A mártáshoz:

  • a pörkölt leve
  • 2-3 dl tejszín vagy tejföl, de lehet felesben is
  • 2 evőkanál keményítő vagy liszt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • dsíszítéshez tejföl petrezselyemzöld vagy valamilyen más zöldfűszernövény