Almás-túrós lepény
Hozzávalók 8 fő részére
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 25 dkg finomliszt
- késhegnyi (1 gramm) őrölt fahéj
- két késhegynyi (2 gramm) őrölt szegfűszeg
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál (3 gramm) szódabikarbóna
- 1 tojás
- 0,5 dl tejföl
- fél citrom leve
- 0,3 dl rum
Almás töltelék:
- 1 kg ama
- 15 dkg kristálycukor
- 8 dkg keksz vagy piskótamorzsa
- 5 dkg darált dió
- 15 dkg vegyes aszalt gyümölcs
Túrós töltelék:
- 1 csomag (40 gramm) főzni való vaníliás ízű pudingpor
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 2 tojás
- 25 dkg tehéntúró
- 1 citrom héja
- 5-5 dkg mazsola és cukrozott narancshéj
Kenéshez:
Tetejére: