Almás-túrós lepény

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg finomliszt
  • késhegnyi (1 gramm) őrölt fahéj
  • két késhegynyi (2 gramm) őrölt szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál (3 gramm) szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 0,5 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • 0,3 dl rum

Almás töltelék:

  • 1 kg ama
  • 15 dkg kristálycukor
  • 8 dkg keksz vagy piskótamorzsa
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg vegyes aszalt gyümölcs

Túrós töltelék:

  • 1 csomag (40 gramm) főzni való vaníliás ízű pudingpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 citrom héja
  • 5-5 dkg mazsola és cukrozott narancshéj

Kenéshez:

  • 1 tojás

Tetejére:

  • 5 dkg dió