Hozzávalók:
6 db kb fél kg-os bejglihez:
Tészta:
- 90 dkg liszt
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 12,5 dkg zsír
- kb 2 dl hideg víz
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 dl hideg, cukormentes tejszín (pl 30 %-os)
- 2 tojás sárgája
Mákos töltelék (3 rúdhoz):
- 40 dkg darált mák
- 25 dkg cukor (lehet kevesebb is)
- 7,5 dkg zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa (darált keksz)
- ízlés szerint reszelt citromhéj (nálam kb 1,5 citrom héja került bele)
- kb 1 citrom leve
- mazsola ízlés szerint (elhagyható)
- 2,5 dl víz
Diós töltelék (3 rúdhoz):
- 40 dkg darált dió
- 25 dkg cukor (lehet kevesebb is)
- 7,5 dkg zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
- ízlés szerint fahéj (nálam kb 2 púpos tk)
- 2,5 dl víz
Gesztenyés ( 1 rúdhoz, opcionális):
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1-2 ek rum, vagy rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
Lekenéshez:
- tojássárgája
- tojásfehérje