Almás-erdei gyümölcsös morzsa süti

Hozzávalók 5 fő részére

Hozzávalók:
Egy nagyobb méretű kerámia tálhoz:

Morzsa réteg:

  • 150 g liszt (nálam most: 75 g rozsliszt, 75 g búzafinomliszt)
  • 75 g cukor (nálam most: 50 g barna nádcukor, 25 g kristálycukor)
  • 150 g hideg vaj felkockázva (lehet margarinnal is, de vajjal finomabb)
  • 3-4 ek apró szemű zabpehely (ízlés szerint több/kevesebb, de el is hagyható)

Gyümölcs réteg:

  • 2 db nagy édes alma
  • 3 db kisebb idared alma
  • 1 marék (fagyasztott) erdei gyümölcs
  • fél citrom leve
  • 1 tk fahéj (ízlés szerint több/kevesebb)
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 tk vaníliás cukor (ízlés szerint több/kevesebb, de el is hagyható)