Burgundi marharagu

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhalábszár
  • 7 dl száraz vörösbor
  • 35 dkg sárgarépa
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 ek egész bors
  • 35 dkg kolozsvári szalonna
  • 8 dkg vaj
  • 2 púpozott ek liszt
  • 35 dkg csiperkegomba
  • 25 dkg póréhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 ág zellerszál
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 1 tk durvára őrölt színes bors
  • só (a szalonna miatt óvatosan)
  • 4 dl marhahús alaplé (leveskockából is jó)
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 ek mustár