Hidegtál
Hozzávalók 10 fő részére
Hozzávalók:
Tormás sonkatekercs:
- 70 vékony szelet sonka
- 1 kis üveges reszelt torma (ízlés szerint csípős, csemege vagy vegyesen)
- 20 dkg (lm) krémsajt
- kis csokor aprított petrezselyemzöld
- frissen őrölt fehér bors
Rakott sajt:
- 30 szelet (lm) sajt
- 10 dkg (gm) sonka egészben
- 4 ek majonéz
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
- aprított petrezselyemzöld
Kaszinótojás:
- 11 tojás
- 50 dkg csirkemáj
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl száraz fehér bor
- 2 tk (lm) vaj
- 0,5 dl (lm) tejszín vagy (lm) tej
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Töltött karaj:
- 1 kg egész csont nélküli karaj
- 1 szál csípős házi füstölt kolbász
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szelet kolozsvári szalonna
- 1,5 dl száraz vörösbor
- ízlés szerint só
- mozsárban törött színes bors