Hidegtál

Hozzávalók 10 fő részére

Hozzávalók:

Tormás sonkatekercs:

  • 70 vékony szelet sonka
  • 1 kis üveges reszelt torma (ízlés szerint csípős, csemege vagy vegyesen)
  • 20 dkg (lm) krémsajt
  • kis csokor aprított petrezselyemzöld
  • frissen őrölt fehér bors

Rakott sajt:

  • 30 szelet (lm) sajt
  • 10 dkg (gm) sonka egészben
  • 4 ek majonéz
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors
  • aprított petrezselyemzöld

Kaszinótojás:

  • 11 tojás
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl száraz fehér bor
  • 2 tk (lm) vaj
  • 0,5 dl (lm) tejszín vagy (lm) tej
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors

Töltött karaj:

  • 1 kg egész csont nélküli karaj
  • 1 szál csípős házi füstölt kolbász
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet kolozsvári szalonna
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • ízlés szerint só
  • mozsárban törött színes bors