Marhahúsos menü

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:

Leveshez:

  • 1,5-2 kg marhahús (egyben)
  • húsleves zöldségek (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, vöröshagyma, fokhagyma, gomba, burgonya, kelbimbó, lestyán, petrezselyemzöld)
  • 1 nagy ek ételízesítő
  • 15 szem egészbors
  • levestészta

Főtt húshoz:

  • 1 cs steak fűszerkeverék
  • 1/2 l étolaj

Körethez:

  • 1,5 kg burgonya
  • 7-8 ek étolaj
  • 1 tk só
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 cs sültkrumpli fűszerkeverék

Kaporszószhoz:

  • 1 nagy cs friss kapor vagy 2 ek szárított
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek étolaj
  • 2 ek liszt
  • 1 ek tejföl
  • 4 dl tej
  • 1 leveskocka
  • 1 kk kristálycukor
  • 1 tk ecet