Marhahúsos menü
Hozzávalók 8 fő részére
Hozzávalók:
Leveshez:
- 1,5-2 kg marhahús (egyben)
- húsleves zöldségek (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, vöröshagyma, fokhagyma, gomba, burgonya, kelbimbó, lestyán, petrezselyemzöld)
- 1 nagy ek ételízesítő
- 15 szem egészbors
- só
- levestészta
Főtt húshoz:
- 1 cs steak fűszerkeverék
- 1/2 l étolaj
Körethez:
- 1,5 kg burgonya
- 7-8 ek étolaj
- 1 tk só
- 1 fej fokhagyma
- 1 cs sültkrumpli fűszerkeverék
Kaporszószhoz:
- 1 nagy cs friss kapor vagy 2 ek szárított
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek étolaj
- 2 ek liszt
- 1 ek tejföl
- 4 dl tej
- 1 leveskocka
- 1 kk kristálycukor
- 1 tk ecet