Almás zserbó

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:

Tészta:

  • 15 dkg vaj
  • 35 dkg liszt
  • 3 ek porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tej

Töltelék:

  • 5 közepes alma lereszelve
  • 25 dkg darált dió
  • 6 ek lekvár (nálam ribizli, mert szerintem ez passzol az almához, de ha ilyenünk nincs, jó a sárgabarack is)
  • 3 ek porcukor
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 mk fahéj (amit a kristálycukorral összekeverünk)

Bevonat:

  • 3 ek kakaó (jó minőségű, holland típusú)
  • 3 ek kristálycukor
  • víz
  • 3 dkg vaj