Gyümölcsös túrógerinc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 dl kefir
  • 2 dl habtejszín
  • 4 ek porcukor
  • 4 ek bármilyen, apróra vágott, kimagozott gyümölcs (befőtt is jó)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek zselatinpor
  • 1 dl tej
  • csipetnyi só

Elkészítése:

Egy őzgerinc formát folpackkal úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd hűtőszekrénybe teszem. A zselatinporra ráöntöm a tejet, és feláztatom, majd folytonos keverés közben felmelegítem.

A tehéntúrót áttöröm, ezután összekeverem a kefirrel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, ezt követően pedig a gyümölcsöt is hozzáadom.
A tejszínből kemény habot verek.

Az olvasztott tejes zselatinnal együtt a tejszínhabot óvatosan beledolgozom a túrós-gyümölcsös krémbe. (Egységes masszának kell lennie.) A bélelt formába simítom a krémet, és a tetejét is letakarom. Legalább egy napig dermesztem a hűtőszekrényben.

Tálalás előtt a formából hosszúkás tálra borítom, lehúzom róla a fóliát, és ujjnyi vastag szeletekre vágom.

Tetszés szerint díszíthető csokoládéreszelékkel, tejszínhabbal, gyümölccsel.