Hozzávalók:
Beleforgatáshoz:
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, a mákkal, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Morzsoljuk össze.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd alaposan keverjük össze.
Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, csavarjuk bele a citromlevet, öntsük bele a kissé felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Egy közepesen kemény tésztát kell kapni. (Ha túl lágy lenne a tészta, akkor még egy kevés lisztet gyúrjunk hozzá.)
A kristálycukrot, az őrölt fahéjat és a szerecsendiót (ez el is hagyható) keverjük össze egy tányérban.
A tésztából formázzunk diónyi nagyságú golyókat, majd hempergessük meg a fahajas-cukorban.
Ezután egy kicsit távolabb egymástól, helyezzük rá a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd egy pohár alját rányomva lapítsuk el kb. 0,5 cm vastagságúra.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig, hogy szép színt kapjanak a kekszek. (Én légkeverésnél 150 fokon, 8 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve szedjük rácsra a megsült kekszeket, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
Jól zárható dobozban hosszabb ideig eltartható.