Olaszos pulykamellbatyuk salátakörettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg filézett pulykamell
  • 3 nagyobb érett paradicsom
  • 2 fej fokhagyma
  • kevés fokhagymakrém
  • rozmaring
  • 1 nagyobb mozzarella
  • kakukkfű
  • borecet, vagy balzsamecet
  • fekete bors (őrölt)
  • 1 pohár natúr joghurt

Elkészítése:

Először a salátát készítjük el, mert miután a hűtőben kissé összeért, az kerül a húsba is.

A paradicsomot és a mozzarellát kockára vágjuk, egy mélyebb tálba tesszük, és hozzáöntünk egy keveset a sajt levéből. Az apróra vágott fokhagymával, kakukkfűvel és az aprított rozmaringlevelekkel ízesítjük. Meglocsoljuk borecettel, majd összeforgatjuk. A hűtőben állni hagyjuk.

A húst előkészítjük, felszeleteljük és kiklopfoljuk. A szeleteket mindkét oldalon bedörzsöljük sóval.
A joghurtot borssal, kb. 1 tk fokhagymakrémmel és kevés sóval kikeverjük.

A hússzeletekbe kevés salátát csomagolunk, hústűvel megtűzzük. A tepsiben olajra fektetjük, majd ráöntjük a joghurtos szószt. Ebből ha marad, tálaláskor még szintén tehetünk rá, és a salátára is.
Sütőbe téve kb. 190 fokon pirosra sütjük.

Tipp:

Gyorsan elkészíthető, könnyed nyári étel, friss hozzávalókból mennyei.:)