Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a sütőport, a porcukrot, a reszelt citromhéjat. Elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tejföllel könnyű tésztává dolgozzuk.
A tésztát két részre osztjuk, az egyiket egy zacskóba csomagolva a fagyasztóba rakjuk legalább 45 percre.
A másik tésztát letakarva, hogy ne száradjon, félretesszük.
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Alaposan kicsavarjuk, a levére nem lesz szükségünk.
A gyümölcsöt ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal.
Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és meghintjük liszttel.
A félretett tésztát lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk úgy, hogy egy kis peremet hagyunk a szélén. Megszórjuk a búzadarával, és rásimítjuk a tölteléket.
A fagyasztóból elővesszük a tésztát, majd a reszelő nagy lyukán az almára reszeljük a tésztát.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni. Leheletnyi porcukorral megszórva kínáljuk.
Bőséges termés van idén a nyári almafánkon. Ezt a sütit Párom kedvéért készítettem, az Ő kimondott kérésére. Anyukám jól bevált receptjét használtam. Puha, omlós tészta és jó sok töltelék jellemezte. Igen, csak múlt időben, mert már egy morzsa sincs belőle:-)