Túróval töltött sült zsemle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 zsemle
  • 50 dkg tehéntúró
  • 5 tojás
  • 2 ek méz, vagy 8 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 3-4 dl langyos, cukros tej az áztatáshoz

Sütéshez:

  • 10 dkg vaj vagy margarin

Tálaláshoz:

  • 5 dkg porcukor

Elkészítése:

A tojásokat ketté választom.

A zsemléket úgy vágom el, hogy a felső fele legyen kisebb, ez lesz a kalapja.
A zsemlék belsejét kivájom, és összekeverem a tojássárgákkal, a túróval, a mézzel, az előzőleg tejben megáztatott mazsolával, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.

Gyúrom, hogy jól összeálljon, pépes legyen.

A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és a töltelékhez könnyedén hozzákeverem.

A kivájt zsemléket langyos, cukros tejbe mártom.

Egy tepsibe lerakom a zsemléket úgy, hogy a talpuk alá egy pici vajat teszek. Megtöltöm töltelékkel, a kalapjukat is belemártom a tejbe, ráteszem, és a tetejére egy darabka vajat teszek.
Forró, 190 fokra melegített sütőbe teszem, alufólia alatt sütöm 10 percig, majd anélkül 15 percet, míg szép piros lesz a teteje.

Még melegen tálalom, porcukorral meghintem. Az íze csodálatos!

Másnap is kiváló, ha marad belőle.